Hasznos információk

  

Valamikor régen számunkra is eljött a nap, amikor életünkben először elmentünk egy szabadulós játékot (exit game, escape room) játszani. Nagyon jó élmény volt, rengeteget beszélgettünk róla, nagyon tetszett, ezért nem is álltunk meg az első után. Viszont azért bennünk is volt pár kérdés mielőtt bementünk. Ez a rész készüljön hát főleg azoknak, akik a kijutós játékokat nem ismerik vagy bár hallottak róla, eddig csak hezitáltak, még nem próbálták. Íme korábbi gondolataink, kérdéseink.

Hogyan tudlak elérni titeket?
Kapcsolat. Kérünk, hogy konkrét foglalás miatt az adott helyszínhez tartozó telefonszámot hívjad. Általános kérdéssel bárhová fordulhatsz.

Tényleg rám zárjátok az ajtót és nem tudok kijönni?
Igen, tényleg. De valaki azért mindig ott van, aki vigyáz Rátok, figyel Titeket és bármi gond esetén azonnal kienged!

De nekem klausztrofóbiám van ....
Nekem is. :) De sebaj, odabent ez elveszik. Játszol, eszedbe sem jut majd. Amúgy a hely sem annyira pici, hogy zavaró legyen.

Mi van ha megtalálok egy kódot, de semmire nem jó?
Olyan kód nincs. Ha megbizonyosodtál arról, hogy nem jó semmire, akkor nem kód hanem vagy egy zavaró tényező vagy ügyesen összeraktál valamit a fejedben - de ezt mi igazán nem tudhatjuk.

És ha egy kódot már használtam, előkerül újra?
Nem! Minden kódot, kulcsot és minden tárgyat, amivel egy kódot megtaláltál csak egyszer tudsz használni! A kulcsot hagyd a zárban, a kódot pedig felejtsd el!

Hogyan rakjak össze egy kódot?
Használd a fejed! :)

Egyáltalán milyen kódok ezek? És mit nyitnak?
Számokból és/vagy betűkből állnak... lakatot, széfet, zárat tudsz kinyitni velük.

És mi van ha kiderül, hogy mennyire nem figyeltem történelemórán? Lehetséges, hogy emiatt nem jutok ki?
Ha nem jutsz ki, nem emiatt lesz. Semmilyen lexikális tudásra nincsen szükséged. Biztosan nem lesz kód Mátyás király születési dátuma.

Sikerülhet a szadadulás akkor is, ha mindannyian csak 14-16 évesek vagyunk?
Igen! Akár 9-10 évesen is sikerülhet. Nem lesz szükségetek felnőttek fizikai erejére, sem a magasságukra, sem a tudásukra. Logikusan, okosan gondolkozni már Ti is tudtok. De ha ez nincs, akkor nehéz lesz!

Szabadulós játék? Mi ez? Vajon mi van ott bent? Kíváncsi vagyok ...
Gyere és nézd meg!

Nem ismerem annyira Balatonlellét és Siófokot. Hol is vagytok pontosan?
​Balatonlelle
közepén a 7. számú főúton van egy körfogalom. Abból kiindulva a Balaton irányába haladva a vasúti átjáró után azonnal jobbra, majd pedig az első kis utcán balra kell fordulnod. Ennek az utcának a közepén találsz minket a Balaton felé nézve a jobb oldalon. Van egy nagy táblánk, amely pontosan és egyértelműen jelöl bennünket. Nézd meg térképen.
Siófokon a McDonaldstól 100m-re vagyunk a 4 sávos út Balaton felőli oldalán a Vásárcsarnok utcájában. Két darab 3 szintes épület van. Ha szembe állsz velük, a jobb oldali aljába kell bemenned és az ott található lépcsőn felsétálni a legfelső emeletre. Nézd meg térképen.

És hol tudok parkolni?
Balatonlelle egész területén díjmentes a parkolás. Az udvarunk aránylag kicsi, az utca pedig elég keskeny, ezért annak két végében (90-90 méter) tudtok parkolni.
Siófokon a játékkal szembeni kavicsos parkolóban tudjátok hagyni a járműveteket.